Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé je, že v obou uvedených případech nejsou na obou stranách stejně silné strany. Zaměstnavatel je vždy silnější, stejně jako pronajímatel. A v případě, že nebude žádná regulace budou tito dva mít tendenci svoje postavení zneužívat. Ale to autora nezaráží, protože nad tímhle nepřemýšlí.

0 0
možnosti

Nejde o to, že by neměla být žádná regulace. Jádro pudla je v tom, že by měla nastoupit až v okamžiku, kdy se dvě strany nemohou dohodnout. Ne jim v té dohodě preventivně bránit. Proč by mi měl například nějaký politik zakazovat pracovat ve svátek (za dvojnásobnou mzdu), když mi to vyhovuje ?

2 0
možnosti

J28a77n 47P67a25v97e70l

8. 5. 2017 11:36

Bohužel, lidé jako Vy nikdy nepochopí, že u nás nejsou jen samí hezcí, inteligentní, charismatičtí a bohatí. Musím Vám sdělit smutnou, šokující pravdu, i když nepočítám, že jí budete schopen přijmout. Většina národa jsou ošklivý, nic moc inteligentní, celkem chudí lidé s charismatem chcíplého psa. Ochranářské zákony se nepíší pro polobohy jako jste Vy, ale pro ten ostatní plebs.

Nicméně, nastává pak průšvih, kde je hranice správné ochrany a kde už to dobroserové to přehání. A ta je čistě subjektivní. Dle mé subjektivní hranice, skutečně není důvod zakazovat prodeje v supermarketech. Obzvláště, když se v továrnách stejně pracovat může a ledaskdo si rád přivydělá kačku navíc. Přesčasová práce o státním svátku je +125 %, což není málo.

Co se volna týče, tak tady bych já osobně zase rád zásahy viděl. Byl bych nerad, kdyby všichni pracovali "s úsměvem na rtech" s dvoutýdenní dovolenou. Já osobně nežiju abych pracoval, ale pracuji abych žil. A této filozofii je tvrdý střet zájmu zaměstnanců a zaměstnavatelů. Tady nemám zájem na "dobrovolném" utahování šroubů.

4 0
možnosti

Z nejakeho neznameho duvodu vzdy rikaji, ze ti ostatni vetsinou jsou debilove, kterym je potreba neco porad zakazovat. I kdyz toho plebse je vetsina, ani jednou jsem se nezaznamenal, aby nekdo rekl, "Ano, ja jsem debil, a je potreba neco zakazovat mne, jinak nebudu moci rozhodnout, co je pro me vyhodnejsi". Cim by to asi bylo?

4 0
možnosti
Foto

Většině se ale to státní nevolnictví líbí. Navíc demokracie jim umožňuje strkat noc do cizích věcí.

2 0
možnosti

Pane Husičko, podle mně používáte špatný název toho, koho kritizujete! Jde zejména o politiky, poslance, senátory - a ne o úředníky obecně.

Za druhé i mezi úředníky jsou obrovské rozdíly. Úřednicí je např. nafrněná 30letá koza ve funkci PR managerky na hejtmanství s platem 80 tis. Kč, která obráží společenské akce - anebo u nás na malém městě občany a papírováním uštvaná tajemnice obecního úřadu s platem 12 tisíc.,

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. V tomto případě přehnaně generalizuji.

Pravdou je, že existuje spousta úředníků, kteří nemají zájem na výše zmíněném a hlavně nemají potřebu se povyšovat a nechávají člověka žít. ;-)

A myslím, že v tomto ohledu jsem dobře zvolil i bydliště.

Na druhou stranu, nejde jen o politiky, ale skutečně MŮŽE JÍT i o úředníky. Takový snaživý blbeček je horší, než celá sbírka zákonů. Ať je takových co nejméně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.