Diskuse

Někdo ty prachy vydělat musí, milá Sluníčka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Husičko zkuste si zjistit co znamená : Fair Trade, Bio nebo Eko dříve než se proti tomu vymezíte.

Ani jedno neznamená, že to musí být závisé na dotacích, či více závislé na dotacích než jiná produkce.

Doporučuji se zaměřit spíše na dotace na nesluníčkové věci jako je podpora řepky a spol.-tam utíkají peníze.

1 2
možnosti

Pane Polický, název sluničkáři, patří také různým neziskovkám.

0 1
možnosti
PZ

Ono je potreba nebyt ani v jednom ani v druhem extremu. Myslim ze scivilizovana spolecnost by se mela postarat o svoje bezdomovce,stare lidi a lide z hadikapem.Ale samozrejme zase dejte sanci prumernemu soukromnikovi aby s tim svojim byznysem neco vydelal a nehazejte mu klacky pod nohy se zakony jenz pro nej znamenaji vice a vice dani.

3 0
možnosti
Foto

Ano to máte pravdu, ale jen na základě dobrovolných darů.  Ne na základě olupování určité části společnosti.  To olupování je daleko nemravnější, než kdyby se o ty bezdomovce nikdo nepostaral.

8 0
možnosti
MK

R^R^R^ odvážné autore, skutečně odvážné ( a pššššt nikoliv nepravdivé8-o)

3 0
možnosti
PF

Zlatá slova, Karma je oprávněně vaše.

10 0
možnosti
ZH

Byť v mnohém s Váma souhlasím, tak vidím i jeden podle mně, zásadní nedostatek a pár omylů. Zásadním nedostatkem je zevšeobecňování, všichni, kteří se angažujou pro lidi, nebo třeba proti globalizaci, nejsou sluníčka. Dále tvrdíte, že slovo trh nenávidí, opak je pravdou. Sluníčkáři ,(a pár jich znám), trhy milují.Nejvíce však milují právě trhy bez prostředníků.  Běžte se někdy na trh podívat.:-)

Jasně, Vy jste měl na mysli asi jiné trhy, takové ty kde se prodává kakao, kafe a celé úrody banánů na stojato. Tak ty opravdu nesnáší.   Proto se někteří sluníčkáři snaží zavádět Fair Trade, ( tihle mají mojí plnou podporu), já osobně teda neznám lepší způsob, jak bojovat proti přistěhovalcům, než že jim za dobrou práci dobře zaplatím, pokuď možno s co nejmenší účastí globálních šíbrů a úrodou a hladem. Prostě si myslím, že nejde házet Šabatovou do jednoho pytle se všema, kdo chtějí svět trocho lepší.:-)

5 1
možnosti
VK

přesně takR^.

Generalizace je obecně problémem zde na blogu.

1 0
možnosti
JM

Souhlas. V podstatě jsou to z krádeže placení voliči "přerozdělovacích a dotačních " stran. (A hnutí, málem jsem zapomněl na Bureše).

11 0
možnosti