Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Víte ono skutečně někomu bylo "subjektivně" líp. Nedávno jsme na chalupě seděli v hospodě a jeden místní argumentoval, jak on tehdy postavil velký barák za pár korun (nevím 100-150 tis). Ale všichni jsme věděli, jak to bylo. Jeho otec jezdil s náklaďákem v JZD, za dopravu nikdy nic nezaplatil, písek, štěrk, kámen - to se jen dalo někomu "na pivo". Tchán byl instalatér, práce zadarmo, veškerý materiál "vyšetřil" na stavbách kde dělal, a to od trubek po radiátory. Když mu došel u autogenu plyn, tak si prostě v práci nebo JZD vyměnil bomby za plné a bylo. Trostě celé topení + voda zadarmo (snad kromě kotle). Tchýně dělala ve stavebninách, takže žádný problém ani s materiálem, který "bohužel" museli koupit. I fasádní barva byla zadarmo, když se kdesi stavěl kulturák. Takže objektivně, možná víc jak 2/3 materiálu bylo prostě "kradeného".  Takže on postavil barák, chodil do práce a měl auto ŠKODA 100 a víc k životu nepotřeboval.

4 3
možnosti
DP

D49a28d22a66k 93P83e53t27r

17. 11. 2013 13:04

Nebylo to jen tím, že se kradlo. Na podzim vyrobili tvárnice se škváry, na jaře se sešlo pár příbuzných a známých. Hrubá stavba do dvou týdnů, tesař, pokrývač, instalatér, topenář, obkladač se taká na vsi našel. Jiná doba,  jiné mezilidské vztahy. I tak to vážený šlo. Stavby dnes  lehce dnes rozeznatelné, břízolitem se slídou.

2 0
možnosti
TH

Chyby v hodnoceni.....prece!!! 

Asi byli rozcileni. ;-D

0 0
možnosti
MT

Pokud by rezim po 1989  tady fungoval slušným, spravnym a spravedlivym způsobem, na komunisty by si uz nikdo ani nevzpomel. Nedostali by se ani na volebni listky. Bohuzel, skutecnost je pravy opak.

6 0
možnosti
MM

Jo, bolševizmus zarytý v palici se těžko odstraňuje.

3 2
možnosti
Foto

P.   K.CH.BOHUŽEL NEJEN PLAČTIVÉ DĚDEČKY, I MNOHÉ POHROBY I POKRAČOVATELE:-/

0 1
možnosti
Foto

Omluva, kolotočáři samo mínus, toliko překlep.

2 0
možnosti
KC

Vylekal mě jen titulek, ale po prvních větách mi bylo všechno jasné. Stejně je dost těch, kteří kteří ještě teskní po starých časech, kdy se politicky vraždilo, veřejně kradlo, oficiálně lhalo a kdo něco uměl, byl a priori podezřelý atd. atd. Ještěže jde většinou o plačtivé dědečky, s nimiž odejde i patos staromilství.

4 2
možnosti
Foto

Bohuzel ne. Jak jsem psal nize. Selektivni pamet a fakt, ze moje generace dnesnich tricatniku tehdy sla teprve do skoly.

1 0
možnosti
Foto

Ono tedy mnohým ano. Do práce sice chodili, o práci však příliš nezavadali, pokud vůbec. Hlavně přikrádat, pracovat pomalu a s. jim požehnal. Legitimace straníka měla ,,váhu", schůzování v prac. době, školení s náhradou mzdy, dtto i mnozí ,,sportovci", ne že by se mnozí z nich nedřeli, ale na svém. O mnohých z rudých ,,khakimozků" ani nemluvě. Atd. Mnozí z toho žijí dodnes, ale i si budou stískat a s nostalgií vzhlížet k včerejším ,,světlým zítřkům". Tito sociální jistoty poněkud zmizeli, že.8-o;-€;-O;-D

8 3
možnosti
Foto

Váš sarkasmus a ironii lze jen velice těžko pochopit, pane Husičko. V podstatě totiž máte ve svém výtvoru z 99% pravdu. To ukazuje, že Váš Listopadový režim je prakticky na odpis Rv

5 10
možnosti
Foto

Pane Macku, jestli se neumite spolehnout sam na sebe a potrebujete stat k tomu, aby Vam rekl, kdy muzete jet na dovolenou, kdy koupit auto a co mate poslouchat, pak je mi Vas uprimne lito a priznavam, ze totalitni socialismus je pro Vas tou nejlepsi volbou.

11 1
možnosti
LF

To že byl komunistický režim špatný a prolhaný, ještě bohužel nijak nezaručuje, že režim přicházející po něm bude automaticky dobrý. Vymezování vůči komunistickému režimu po více než 20 letech je už trochu směšné a zavádějící. Podobně komanči bojovali celou dobu proti fašismu, který byl dávno pasé.

7 1
možnosti
Foto

Dvacet let po valce taky nemeli fasisti podporu petiny obyvatelstva ;-)

10 0
možnosti
DM

fuj, to jsem se lekla ;-D

14 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.