Stát neví, na které pastvě má kterou ovečku. A chce to změnit!

Hlídáme každý tvůj krok, občane a když se nám to nedaří, budeš nám všechno hlásit. A když ne, tak zaplatíš pokutu. Jen tak si lze vyložit návrh Ministerstva vnitra ČR o trvalém a přechodném pobytu.

Zrovna včera jsem se rozepsal o tom, že hlavní úloha státu je obstarávat činnosti, které jednotlivec nesvede a ne nám zasahovat do života, regulovat, zakazovat  a šmírovat nás. A hle, najednou mám před sebou zprávu, podle níž chce mít vláda přehled o tom, kde skutečně pobýváme a pokud se rozhodneme strávit déle než 90 dnů na chalupě, u milenky, nebo u rodičů, chce o tom vědět.

Znovu opakuji tisíckrát zmíněnou mantru všech, kdo nechtějí žít jako otroci, že nejsme majetkem státu. Pokud splním vůči státu všechny závazky (už tak sprostě vynucené), nemá stát nejmenší legitimitu k tomu, aby zjišťoval, kde se zdržujeme.

Klidně můžu žít jako nomád, cestovat po naší krásné zemi a vláda je ten poslední subjekt, kterému bych měl svěřovat svou polohu. Znovu, stejně jako včera, se zeptám, kde stát bere drzost využívat naše peníze k tomu, aby nás hlídal, kontroloval a špicloval.

A je zde ještě jeden úhel pohledu. Kontrola. Kdo bude prověřovat, zda se skutečně zdržuji na udaném místě? Začnou nám (z našich daní placení úředníci) vstupovat do bytů a domů, aby nás usvědčili z hrdelního zločinu - zdržování se na jiném, než uvedeném místě?

Už se neutahují opasky, dnes se utahují šrouby. A pokud nic neuděláme, utáhne stát, který si platíme, šrouby takovým způsobem, že nám přijde normální nosit na kotníku malý náramek. Pak bude mít Babiš, Sobotka a jejich parta přehled nejen o každém prodaném salámu mimo Agrofert, ale také o každém kroku svých poddaných. Jen proto, že si salámovou metodou necháváme každý den ukrajovat kus svobody a (dámy prominou) srát na hlavu.

Navíc od těch, které jsme si zvolili a které platíme. Hnus.

Autor: Jindřich Husička | čtvrtek 16.4.2015 8:08 | karma článku: 36,03 | přečteno: 1234x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21