Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Jen bych upozornil, že druhý dodatek americké ústavy o držení zbraní byl přijat právě proto, aby se občané mohli bránit případné zvůli státní moci, jako poslední pojistka zachování demokracie a občanských svobod. U nás se o tom moc nepíše, ale podstatné problémy s omezováním držením zbraní v USA se netýkají toho, že "chci mít u pasu colt", ale že lidé brání svoji pojistku protin státní moci...

PS. jestliže je referendum v Katalánsku nelegitimní tak o co Španělské vládě jde? Proč brání něčemu co nemá žádný význam a žádnou právní relevanci??? :-P

PS 2. - Pro autora - Baskové se připojí - svůj ozbrojený boj ukončili v době kdy to vypadalo, že v rámci EU budou moci naplnit sebeurčení, ale to se jaksi nefunguje (nejde o to co říkají oficiální prředstavitelé, ale co si myslí občané...)

2 0
možnosti
Foto

Ozbrojený boj sice ukončili, ale smýšlení Jim nikdo nezměnilo. Baskové jsou specifický národ. Nějakou dobu jsem tam žil.

ETXERA!

1 0
možnosti
MN

Španělští policisté střílejí gumové projektily do lidí, kteří drží v rukou hlasovací lístky, útočí na vyplašené důchodce... ufff. Tak to jsou ty evropské hodnoty?

Čím se teď zákroky španělské vlády liší od diktátorských zákroků proti opozici v Turecku nebo zákroků proti opozici v Číně, která je neustále vláčená Evropskou unií za porušování lidských práv?

14 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.