Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Při čtení Vašeho článku jsem si myslel, že Vám do diskuze napíši něco ve smyslu, že takto jednoduše podané by to mohl pochopit i ten nejtupější komouš. Ale diskuze mi ukázala, že jsem byl přílišným optimistou :-/

1 0
možnosti
Foto

K92a69r48e45l 77R42a46d78a

26. 9. 2013 22:53

I slepá slepice občas najde zrnko. I Vy jste náhodou narazil na podstatu problému. Pokud 90% obyvatelstva musí nedočkavě čekat na další výplatu, tak bajky o perfektně fungujícím kapitalismu nezabírají. Oni ti naši hoši kapitalističtí nějak zapoměli, že stabilita státu stojí na střední třídě a ne na hrstce velkokapitalistů. A pro autora vysvětlení: střední třída je ta, která sice nemusí mít milióny, ale také se nemusí obávat, že když se zpozdí výplata, tak nezaplatí nájem. Velkokapitalista, když je zle, má už připravené hnízdečko na Bahamách či v Kalifornii a vykořisťovat může klidně někde jinde. O toho se stát opřít nemůže.

2 2
možnosti
Foto

"Vidět do další výplaty" neznamená nutně bojovat do další výplaty s penězi. Příště, až budu psát o socialismu, pokusím se článek napsat bez složitějších obratů, aby jej pochopil opravdu každý.

Pokud byste četl pořádně, došlo by Vám, že socialismus žádnou střední třídu vytvořit nemůže, postupem času všichni dopadnou do rovnoměrně rozdělené chudoby.

To já raději to nerovnoměrně rozdělené bohatství.

1 0
možnosti
Foto

Člověče Husičko, Vy o socialismu máte zcela mylné představy, které jste možná získal na schůzích mladých konzervaticů, nebo sledování režimní TV. Socialismus samozřejmě fungovat může, stejně jako funguje současný režim. Akorát o něco lépe, to je celé.

1 6
možnosti
Foto

Ano, socialismus je založen na zásadě, kdo nepracuje, ať nejí. Každý podle svých možností, každému podle jeho práce.

Pokud tyto zásady nejsou prakticky uplatněny, nelze danou společnost posuzovat jako sociálistickou. Socialismus nepřipouští žádné přerozdělování, žádné daně.  Žádnou krádež.

1 1
možnosti
AK

A co třeba kapitalismus?

Že by buhvíjak báječně fungoval se mi nezdá.

Když se tak dívám na americké filmy, řada z nich hrozí nebo končí zkázou světa.

Ale ani hollywoodští scénáristé si zřejmě nedovedou představit konec kapitalismu.

Konec světa ano, konec kapitalismu ne.

To opravdu už nic jiného nebude? Feudálové si to svého času asi mysleli také...

1 0
možnosti
PK

To je ale kravina. Socialisté jsou v očích komunistů renegáti, kteří nechtějí ale v podstatě ani nemohou nic jiného, než "přičesávat" sociálně-tržní ekonomiku. ČSSD to dělá u nás hodně blbě, to je pravda. Ale to byste koukal jak Vaše pravice chce přerozdělovat a jak to umí.

0 0
možnosti
Foto

To ja nepopiram. Ja jen popsal socialismus jako predstupen komunismu.

Jen bych dodal: Jaka pravice? Od MT se Evropou moc pravicovych vlad neprohnalo...

2 0
možnosti
MS

Skutečně!Pohádky je vaše parketa!:-)[>-]

1 4
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1636x
Individualista, motorista, libertarián, Pražan.