Někdo ty prachy vydělat musí, milá Sluníčka

Západní spolčenost prochází proměnou hodnotového žebříčku. Úspěch, kariéra a bohatství se ocitly na jeho chvostu, zatímco do popředí se dostaly moderní pojmy jako politická korektnost, úcta k menšinám, ekologie a humanismus. Nutno však podotknout, že prosazovaním genderové rovnosti se bohatství netvoří.

Lidé jako by zapomněli na tradiční hodnoty, na prapůvod lidské existence - uživit svůj rod, svoji rodinu, sebe sama. Když píši uživit, nemám na mysli využít peníze jiných k prosazení svých zájmů. Protože na prosazování vlastních zájmů pod hlavičkou veřejného blaha si za peníze těch druhých dnešní Sluníčka postavila byznys.

 

Když píši Sluníčka, mám na mysli všechny vykladače dobra, jediné správné pravdy, veřejného blaha. Peníze těch, které ze srdce nenávidí a proti nimž den za dnem vystupují, tedy peníze vyznavačů hodnot tak zvrácených, jako je úspěch a tvrdá práce za účelem zisku, pak rádi využívají nejen k prosazení svého, ale především ke svému žití. Jak víme, Sluníčka komerci neuznávají a tak se jejich uplatnění v běžném tržním prostředí limitně blíží nule. Sluníčko by nikdy nepracovalo pro organizaci, která žije čistě ze zisku. Ideální společnost, kde Sluníčko pracuje, je neziskovka, případně firma, jejíž provoz z větší nebo menší části zajišťují dotace. Nesmí chybět samolepky jako Fair Trade, Bio nebo Eko.

 

Jak vidno, rozjel se nám tu pěkný sluníčkový byznys. Byznys, který nevytváří žádné hodnoty, žádné bohatství. Sluníčkoví lidé si usurpují peníze nás, skutečně pracujících, aby změnili svět dle svého zvráceného vidění, které stojí proti všemu, za co bojuje většina z těch, kdo sluníčka nedobrovolně dotuje.

 

Avšak pozor, před sluníčky nikdy slova jako trh nebo byznys nepoužívejte. Obzvláště slovo trh Sluníčka nenávidí. Klasická tržní transkace totiž probíhá tak, že se dva lidí dohodnou a není k tomu zapotřebí třetí strany, která by jim poradila, jak se věci mají správně dělat.

 

Pominu svůj osobní názor, který se ve všem rozchází se zmíněnými skupinami. Přesto zde zůstává jedna zásadní otázka - otázka peněz. Sluníčka jsou totiž parazity na systému, který ze srdce nesnáší, proti kterému bojují a který se snaží zničit. Na druhou stranu, jsou Sluníčka natolik hloupými parazity, aby požrali své hostitele?

Sluníčka jsou paraziti, kteří odpovídají na otázky, na které se nikdo neptal. Pokud dovolíme parazitům, aby ovládli naši společnost, stane se z tradičního tvrdě pracujícího gentlemana sprosté, nekorektní hovado. Pak ale nezbude nikdo, kdo na sluníčkové darmožrouty bude vydělávat.

Autor: Jindřich Husička | pondělí 13.4.2015 12:02 | karma článku: 40,30 | přečteno: 2086x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21